Discuskweek

In deze serie is te zien hoe een Discusvis (Symphysodon aequifasciatus) zich voortplant.

Aangezien ik deze foto’s vaak zonder toestemming op diverse plaatsen tegenkom, heb ik voor extra duidelijkheid een copyright-tekst toegevoegd. Wilt u deze foto’s gebruiken, neem dan eerst contact met mij op.

Ronald - december 9, 2008 - 8:13 pm

Hoi!

Mooie foto’s van discusvissen zeg
knap ook dat je die aan het kweken bent.

ik ben vroeger nog wel een bezig geweest met van die kersenbuiken dat ging vanzelf. gaat dat bij de discusvis ook zo makkelijk?

Pieter Bregman - december 10, 2008 - 4:26 pm

Bedankt voor je reactie 😉

Discussen kweken komt wat meer bij kijken dan kersenbuiken. Belangrijk is vooral dat alle parameters (pH, KH, geleidbaarheid en temperatuur) perfect zijn. Wat kweek betreft is dit één van de moeilijkere soorten.

Ronald - december 10, 2008 - 7:54 pm

Ja ik dacht al dat het meer omhanden had.
Ik neem aan dat je steeds updates blijft posten van je “kids”?

Ik heb je site gebookmarked dus ik hou het wel in de gaten.

Ronald - januari 8, 2009 - 8:04 pm

Nog updates?
gr,
Ronald

Pieter Bregman - januari 17, 2009 - 9:06 pm

Deze kweek al wat langere tijd geleden plaatsgehad.
Het hele verslag is te lezen op: http://www.venividivissie.org/viewtopic.php?f=29&t=24253

Met vriendelijke groet,

Pieter

nieke rauws - november 5, 2009 - 9:18 pm

ONGELOOFLIJK!!!! met open mond hebben mijn man en ik genoten van de discuskweekfoto’s – ze staan zelfs in mijn favorieten!! wat een schitterende foto’s heeft u gemaakt. bijna te mooi om waar te zijn. wat een geduld en haarscherp! heb volgensmij een tijdje geleden ook andere foto’s gezien van discusvissen maar dan in een soort accubak. deze kan ik helaas niet meer vinden.

ook genoten van de trouwreportage van hilde en hans sleebos in diergaarde blijdorp. was een van de gasten (getuige van hilde) en ook deze reportage is prachtig geworden. chapeau!!

mochten we ooit nog eens een fotoreportage willen maken dan zullen we ZEKER aan u denken.
ik kijk uit naar alle volgende foto’sdie worden geplaatst maar de discuskweek blijft mijn favoriet.
met vriendelijke groet
nieke rauws-soesman
de meern

arthur - januari 19, 2010 - 12:47 pm

super die foto,s maar wel weinig foto,s van de eieren ik weet niet precies wat voor ze hebben van dag 1 tot dag 3 ik probeerd zelf ook discussen te kweken maar de eieren werden steets wit ik ben nu het water aan het zachter maken maar kan niks op internet vinden hoe snel ik het water van 600 naar 200 mag ik doe nu elke dag met 100 om laag maar kan het ook sneller of niet gr,arthur

Uw e-mail wordt niet openbaar gemaakt Noodzakelijke velden zijn gemarkeerd *

*

*

M e e s t   b e k e k e n
F a c e b o o k